De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
Boek

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket (2022)/ John Boyne, vertaling [uit het Engels]: Elinor Fuchs

Barnaby Brocket zweeft. Dat vinden zijn ouders niet normaal, dus sturen ze hem weg. Barnaby reist de wereld over en ontmoet allerlei mensen die anders zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vanaf zijn geboorte is Barnaby een kind dat de wetten van de zwaartekracht tart en rondzweeft. Zijn ouders, die zo normaal en onopvallend mogelijk willen leven, zijn de wanhoop nabij als blijkt dat Barnaby steeds de aandacht trekt en niet verandert. Wanneer Barnaby acht jaar is, laten ze hem ontsnappen in de lucht. Hij wordt opgenomen door twee dames in een luchtballon die hem naar Brazilië brengen. Barnaby maakt daarna een wereldreis - via New York, Canada, Ierland en zelfs een ruimtecapsule - terug naar Sydney, waar hij geboren is. Hij ontmoet allerlei mensen, die op hun eigen manier anders zijn en veelal door hun ouders in de steek zijn gelaten. Meestal zijn het behulpzame, getalenteerde mensen die trots zijn op hun eigenheid. Zo leert de dappere Barnaby zijn anders-zijn aanvaarden en appreciëren. Deze boodschap wordt geregeld expliciet verbeeld in taal en illustraties. Het verhaal is grappig, met ongewone personages en een grillig verhaalverloop. Dit is een fantasierijk en avontuurlijk boek met een wat cynische ondertoon, maar het blijft luchtig en optimistisch. Tevens in het Engels aangeboden 'The terrible thing that happened to Barnaby Brocket'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059900769 | 234 pagina's

Titel De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
Auteur John Boyne
Secundaire auteur Elinor Fuchs
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2022
Overige gegevens 234 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2013 - Vertaling van: The terrible thing that happened to Barnaby Brocket. - London : Doubleday, 2012
ISBN 9789059900769
PPN 437257738
Thematrefwoord Jezelf zijn
Taal Nederlands