Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kikker en de vreemdeling
Boek

Kikker en de vreemdeling (2022)/ Max Velthuijs

Er is een vreemdeling in het bos komen wonen. Volgens Varkentje en Eend zijn ratten onbetrouwbaar, vies en lui. Maar langzaamaan ontdekken ze dat Rat juist heel schoon, behulpzaam en aardig is. Alle dieren willen graag dat hij blijft. Prentenboek met sfeervolle, krachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het bos is een nieuw dier komen wonen, Rat. Hij wordt niet geaccepteerd. De dieren zitten boordevol vooroordelen, maar merken dat ze van hun standpunt terug moeten komen: in plaats van vies, lui en brutaal is Rat juist heel schoon, behulpzaam en actief. Hij wordt nu volledig geaccepteerd en is zelfs geliefd. Dan besluit Rat om naar Amerika te gaan. Schitterend geschilderd prentenboek in warme kleuren. Dit vierde prentenboek over Kikker is gezien de thematiek ideaal om voor te lezen op scholen en daarna over discriminatie te praten. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk boek over vriendschap. Het taalgebruik is eenvoudig, direct en zeer geschikt om voor te lezen. In de beproefde Velthuijsstijl uitgewerkt: heldere, krachtige illustraties die belevenissen uit de kinderwereld trefzeker naar de dierenwereld vertalen. Aantrekkelijk blauw omslag met een schildering van Kikker die naast de vissende Rat op een steen zit. Bekroond met de E. du Perronprijs 1994; voor zijn gehele oeuvre ontving Velthuijs in 2004 de Hans Christian Andersenprijs. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025870317

Titel Kikker en de vreemdeling
Auteur Max Velthuijs
Type materiaal Boek
Editie Negenentwintigste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie 1e druk: (c)1993
ISBN 9789025870317
PPN 437528855
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vooroordelen ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenstaanders ; Vriendschap ; Discriminatie ; Gelijkwaardigheid ; Kikkers ; Uiterlijk ; Vooroordelen ; Vreemdeling