Crazy rock & roll stories
Boek

Crazy rock & roll stories ([2022])/ Jean-Paul Heck

Geschiedenis van de wereld van de rock-'n-roll aan de hand van spraakmakende ontmoetingen van de muziekjournalist met wereldsterren en iconische bands. Met foto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een geschiedenis van de wereld van de rock-'n-roll aan de hand van spraakmakende ontmoetingen van popjournalist Jean-Paul Heck met wereldsterren en iconische bands. Het boek bevat onbekende en smeuïge feiten en anekdotes over de Bee Gees en Pink Floyd, over het foute imago van The Rolling Stones, en de eigenlijk veel stoutere Beatles. Ieder hoofdstuk begint met een korte, feitelijke introductie van de besproken band of artiest, waarna Heck op vlotte wijze de wereld van de rock-'n-roll uit de doeken doet: van de uitvinding van stadium rock door Led Zeppelin tot de succesvolle maar onmogelijke samenwerking van de Eagles en de getroebleerde ziel van Freddie Mercury. 'Crazy rock-'n-roll stories' is soepel en onderhoudend geschreven vanuit het persoonlijke perspectief van de auteur als muziekjournalist. Met foto's in zwart-wit. Jean-Paul Heck (1965) is muziekjournalist, muzikant, dj en hoofdredacteur. Hij schreef voor onder andere De Telegraaf en het AD en is hoofdredacteur van het muziekblad Soundz.

Specificaties

Nederlands | 9789024599158 | 220 pagina's

Titel Crazy rock & roll stories
Uniforme titel Crazy rock-'n-roll stories
Auteur Jean-Paul Heck
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2022]
Overige gegevens 220 pagina's - foto's - 21 cm
ISBN 9789024599158
PPN 435503693
Rubriekscode 785.72
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Popmuziek; Geschiedenis; Verhalen ; Rock; Geschiedenis; Verhalen ; Beatles, The ; Rolling Stones ; Bee Gees ; Pink Floyd ; Queen ; Wonder, Stevie ; Eagles
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Rock