Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen
Boek

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen over heilige koeien, ruimteapen en de roep van de kakapo ([2022])/ Joukje Akveld, Djenné Fila

Negenentwintig dieren geven hun perspectief op de geschiedenis van de mens, van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een verzameling bijzondere, op historische feiten gebaseerde verhalen waarin schrijfster Joukje Akveld de geschiedenis van de mens bekijkt door dierenogen. Vanaf het allervroegste begin loopt er een spoor van dieren door de menselijke geschiedenis. Ze zagen de eerste mens in Afrika, renden voor hun leven toen hij een jager bleek te zijn, en speelden een hoofdrol toen koningen en keizers pronkten met hun macht. In dit boek vertellen negenentwintig dieren (waaronder zijderupsen, heilige koeien en ijsberen) hun verhaal, van tweehonderdduizend jaar geleden tot nu. 'Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen' geeft in een talige en poëtische stijl inzicht in de positie en het belang van de dieren die op deze aarde leven. Bij elk verhaal staat een korte historische toelichting. Met vele tot de verbeelding sprekende illustraties in aardse kleuren.Joukje Akveld (Leiden, 1974) is een Nederlandse schrijver, vertaler, journalist en literatuurcriticus. Ze schreef meer dan veertig boeken. Eerder won ze de prestigieuze Zilveren Griffel. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401486880 | 93 pagina's

Titel Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen : over heilige koeien, ruimteapen en de roep van de kakapo
Auteur Joukje Akveld
Secundaire auteur Djenné Fila
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 93 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Tekst: Joukje Akveld, illustraties: Djenné Fila - Met literatuuropgave
ISBN 9789401486880
PPN 437446301
Rubriekscode 909
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Cultuurgeschiedenis ; Mens-dier relatie
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Cultuurgeschiedenis