Een gevaarlijke vriend
Boek

Een gevaarlijke vriend (2019)/ Marian Hoefnagel, redactie en opmaak: Eenvoudig Communiceren ; illustraties Roelof van der Schans

Kamal (14) wordt door de volwassen Sam meegenomen in zijn rode sportauto. Hij mag gratis naar de sportschool van Sam. Maar dan verwacht Sam iets van Kamal terug. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Kamal, een jongen van 14, wordt door Sam, een oudere man, meegenomen in een gave rode sportauto. Na verloop van tijd brengt Sam hem naar een sportschool, waar ook nog andere mannen aanwezig zijn. Kamal komt zo terecht in de jongensprostitutie en door middel van foto's die stiekem van hem gemaakt zijn, wordt hij gechanteerd en bang gemaakt. Zijn vriendinnetje Rabia en zijn broer merken dat er iets aan de hand is. Durft Kamal Sam aan te geven bij de politie? De auteur (1950) is er in geslaagd om een beladen onderwerp op een toegankelijke manier dichtbij het lezerspubliek te brengen. Het verhaal is spannend en realistisch, met een positieve afloop. Een enkele keer is te merken dat het verhaal uit 2008 dateert, daardoor sluit het niet meer heel goed aan bij de leefwereld van jongeren (bv. iPod, foto's in een envelop). Deel van de 'Reality reeks'*, serie van Eenvoudig Communiceren, voor en over jongeren, met onderwerpen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen. Laag leesniveau, veel witregels, korte hoofdstukken met korte zinnen, weinig personages. Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Leesniveau: A2/B1. Een heel overzichtelijk boek met strakke paginagrote zwart-witillustraties. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965038 | 109 pagina's

Titel Een gevaarlijke vriend
Auteur Marian Hoefnagel
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Heerko Tieleman
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, 2019
Overige gegevens 109 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 2352-7617 - Ondertitel op omslag: In de val gelokt - 1e druk: (c)2008
ISBN 9789086965038
PPN 424182653
Thematrefwoord Prostitutie ; Sexting
Taal Nederlands