De hele zwik en ik
Boek

De hele zwik en ik ([2022])/ een familie op rijm van John Yeoman, met tekeningen van Quentin Blake ; bewerkt [vertaald uit het Engels] door Bart Moeyaert

De ik-persoon stelt zijn eigenaardige, kleurrijke familie voor. Geschreven op rijm. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk prentenboek over een bijzondere familie. De hoofdpersoon (ik-persoon) stelt de lezer voor aan zijn vreemde, maar grappige familie: van zijn tante Doortje en Oom Daan die goochelshows opvoeren en vijf nichten die jonglerend door de supermarkt gaan, tot zijn kleine neefje Sebastiaan die sneller dan een kat de boom in klimt. Een bonte verzameling bijzondere, kleurrijke mensen. 'De hele zwik en ik' is geschreven op rijm in een soepele, humoristische bewerking van Bart Moeyaert. Met grappige en fantasievolle illustraties van Sir Quentin Blake, bekend van onder meer zijn illustraties voor de boeken van Roald Dahl. John Yeoman (1934) is een bekende Britse jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026162473

Titel De hele zwik en ik
Auteur John Yeoman
Secundaire auteur Quentin Blake ; Bart Moeyaert
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2022]
Overige gegevens 40 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Meet the family. - London : Andersen Press Ltd., (c)2022. - Oorspronkelijke uitgave: (c)1993
ISBN 9789026162473
PPN 43662723X
Thematrefwoord Familie ; Begaafdheid ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands