Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het viel uit de lucht
Boek

Het viel uit de lucht (2022)/ The Fan Brothers, vertaling [uit het Engels] Studio Bos

Op een dag valt er een vreemde bol uit de lucht. Alle insecten vragen zich af wat het voor ding is. De spin vraagt een hoge toegangsprijs om de bol te bekijken. Hij verdient veel geld, totdat er opnieuw iets wonderlijks gebeurt. Prentenboek met illustraties in zwart-wit met kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op een dinsdag valt er een vreemde bol uit de lucht en alle dieren verwonderen zich erover. De spin eist het voorwerp op, omdat het in zijn web was gevangen, een web dat hij snel om het voorwerp heeft aangelegd. Hij verkoopt kaartjes aan lange rijen nieuwsgierige insecten om 'Wonderstad' te zien, tot er op een dag een monster met vijf poten komt. Bij de grafietgrijze spreads vol met delicate flora wordt alleen kleur gebruikt voor het voorwerp en de bladeren die als entree betaald moeten worden. Mooi wordt er gespeeld met perspectief als een mensenhand (het vijfpotige monster) de knikker opraapt, die als zodanig door de jonge lezer al herkend zal zijn. In de actie van de spin is door steeds een hogere entreeprijs te vragen enige maatschappijkritiek verwerkt (zeker als hij zijn bladeren, equivalent van geld, aan het tellen is). Aan het slot van het verhaal is te zien wat mensen allemaal verliezen (een vingerhoed, punaise, lego en zelfs een zakhorloge) en dat dit voor de insecten wonderlijke objecten zijn voor hun grote tentoonstelling. Groot vierkant prentenboek. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025884000

Titel Het viel uit de lucht
Auteur Terry Fan
Instelling /Studio Bos
Secundaire auteur Eric Fan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 50 ongenummerde pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 27 cm
Annotatie The Fan Brothers zijn Eric en Terry Fan - Vertaling van: It fell from the sky. - New York : Simon & Schuster Books for Young Readers. - (c)2021
ISBN 9789025884000
PPN 436627396
Thematrefwoord Insecten ; Tuinen ; Hebzucht ; Mysteries
Taal Nederlands