Cloudmoney
Boek

Cloudmoney de strijd om cash, credit en crypto ([2022])/ Brett Scott, vertaald [uit het Engels] door Alexander van Kesteren

Journalistiek onderzoek naar de belangen die spelen rond de digitalisering van geld, en wat de gevolgen van deze 'war on cash' zijn voor de samenleving.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over geldzaken en het digitale tijdperk. Big Tech en Big Finance hebben groot belang bij de digitalisering van geld, stelt journalist Brett Scott. Er woedt een 'war on cash'. In dit boek legt Scott bloot wat de verschillende vormen van geld van elkaar onderscheidt - op technisch, politiek en cultureel vlak - en wat de gevolgen van deze war on cash zijn voor de samenleving. In heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Brett Scott is journalist, activist, monetair antropoloog en voormalig broker. Hij schrijft voor o.a. The Guardian, New Scientist, Huffington Post, Wired Magazine en CNN.com. Eerder sprak hij over bitcoin en een alternatieve economie in o.a. vpro Tegenlicht en De Groene Amsterdammer. Voor de Nederlandse vertaling van 'Cloudmoney' schreef Scott een exclusief voorwoord.

Specificaties

Nederlands | 9789047013099 | 318 pagina's

Titel Cloudmoney : de strijd om cash, credit en crypto
Auteur Brett Scott
Secundaire auteur Alexander van Kesteren
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2022]
Overige gegevens 318 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave en register - Vertaling van: Cloudmoney. - Bodley Head, Penguin Random House, (c)2022
ISBN 9789047013099
PPN 435621726
Rubriekscode 345.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geldwezen ; Cryptogeld
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geldwezen