Ravenna
Boek

Ravenna hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, smeltkroes van Europa ([2022])/ Judith Herrin, vertaling [uit het Engels] door Maarten van der Werf en Brenda Mudde

Geschiedenis van de Italiaanse stad Ravenna, die in 402 door keizer Honorius Ravenna tot hoofdstad van het West-Romeinse Rijk werd benoemd. Met kaarten en kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over Ravenna, een stad in het huidige Italië die in 402 door keizer Honorius Ravenna tot hoofdstad van het West-Romeinse Rijk werd benoemd. Herrin volgt de levens van Ravenna's heersers, kroniekschrijvers en inwoners en laat zien hoe de stad de ontmoetingsplaats werd van Griekse, Latijnse, christelijke en barbaarse culturen en de spil vormde tussen oost en west. Met diepgang geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met kaarten en kleurenfoto's van o.a. kapellen en kerken. Judith Herrin (1942) is een Britse historicus en archeoloog. Ze was als hoogleraar verbonden aan Princeton University en aan het King's College London. In 2016 won ze de dr. H.A. Heinekenprijs voor historische wetenschap. Eerder verscheen van Herrin het boek 'Byzantium, het verrassende leven van een middeleeuws rijk'. 'Ravenna' is bekroond met de Duff Cooper Prize voor het beste non-fictieboek.

Specificaties

Nederlands | 9789401918701 | 639 pagina's

Titel Ravenna : hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, smeltkroes van Europa
Auteur Judith Herrin
Secundaire auteur Maarten van der Werf
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Omniboek, [2022]
Overige gegevens 639 pagina's, 32 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Ravenna : capital of empire, crucible of Europe. - (c)2020
ISBN 9789401918701
PPN 435583344
Rubriekscode Italië 948.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ravenna; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Italië (Ravenna)