Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het Morelli principe
Boek

Het Morelli principe drie dagen om een ramp te voorkomen (2022)/ Laura Burgers & Simon Burgers, foto's: Susan Brooijmans

Als Adam (16) een gevangene interviewt voor de schoolkrant, hoort hij over een ramp die in Nederland gaat plaatsvinden. Samen met zijn klasgenote Wicky probeert hij dit te voorkomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Adam en Wicky willen hun schoolkrant van de ondergang redden door mee te doen aan een nationale schrijfwedstrijd. Als Adam een veroordeelde crimineel interviewt, wordt hij op het spoor gezet van een vuil spel om veel geld te verdienen door een grote ramp te veroorzaken. Het sleutelwoord in deze jeugdthriller is realiteit. Goed onderzoek in een sterk verhaal zorgen ervoor dat je als lezer te maken krijgt met een avontuur dat werkelijk plaats zou kunnen vinden. De schrijfstijl en het hoge verteltempo creëren een indrukwekkende achtbaanrit waarin je alleen nog maar door wilt lezen. Bijzonder zijn de zijlijntjes waarin karakters verder worden uitgewerkt en het menselijke naar boven komt. Zoals de scène rond de vrachtwagenchauffeur Moke, die eerder asielzoeker was. Daarmee wordt dit boek veel meer dan een thriller en doet het denken aan het werk van Charles den Tex met een vleugje Dan Brown. Het verhaal had best iets langer mogen zijn, want eigenlijk wil je niet dat het zo snel eindigt. Een avontuurlijk vervolg met de twee opgroeiende journalisten zou daarom ook zeer welkom zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021683621 | 190 pagina's

Titel Het Morelli principe : drie dagen om een ramp te voorkomen
Auteur Laura Burgers
Secundaire auteur Simon Burgers ; Susan Brooijmans
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2022
Overige gegevens 190 pagina's - foto's, kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2014
ISBN 9789021683621
PPN 436172518
Genre thriller
Thematrefwoord Computers
Taal Nederlands