Varen!
Boek

Varen! een zoek- en ontdekboek ([2019])/ Doro Göbel, Peter Knorr

Motorschip Louise is klaar voor vertrek! Kapitein Kate, matroos Lena en scheepskok Bill varen de rivier af met al hun passagiers. Aan boord en langs de kant geniet iedereen van de zomerse dag. En gaat die kudde schapen echt mee aan boord? Groot hardkartonnen, tekstloos prentenboek met gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Motorschip Louise, een vrolijke rondvaartboot met twee verdiepingen, ligt aangemeerd om passagiers op te halen. Op de kade is het een gezellige drukte rond het hotel, de viskraam en het café Ans en Piet. In dit grote, tekstloze, hardkartonnen zoekplatenboek volgen we de tocht van de plezierboot. Die leidt o.a. langs een boerderij, een zwembad, een scheepswerf en eindigt bij een feest in de haven. De sfeer is zomers en blij: iedereen geniet van de zon en buitenlucht en overal vinden grappige voorvallen plaats. Zo spelen kinderen in de modderpoel van de varkens, zijn door een botsing kisten alle tomaten over straat gerold en staat een ontsnapt schaap boven op de glijbaan in het zwembad. Achterop worden een aantal doorlopende verhaallijnen en zo'n twintig te volgen personages benoemd, onder wie kapitein Kate, matroos Lena en monteur Jari, maar ook passagiers Khalil en Karin, hond Ole en wasbeer Koert. Er zijn veel details, waardoor herhaald zoeken steeds nieuwe vondsten oplevert, maar alles blijft overzichtelijk. De acitviteiten en situaties zijn herkenbaar en zetten aan tot benoemen en vertellen. Een boeiend kijk- en zoekboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678290

Titel Varen! : een zoek- en ontdekboek
Auteur Doro Göbel
Secundaire auteur Peter Knorr
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2019]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Idee en illustraties: Doro Göbel en Peter Knorr - Vertaling van: Die Flussfahrt. - Weinheim : Beltz & Gelberg, (c)2017
ISBN 9789021678290
PPN 422799866
Thematrefwoord Varen ; Zoekboeken ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands