Ster in schrijven. Alfa C
Boek

Ster in schrijven. Alfa C ([2019]), Kaatje Dalderop, Merel Borgesius, Jeanne Kurvers, Willemijn Stockmann ; illustraties: Yke Schotten ; foto's: www.shutterstock.com

Cursus Nederlandse taal met oefeningen om de schrijfvaardigheid te verbeteren. Teksten en (invul)oefeningen rond de thema's school, vrije tijd, thuis, Nederland en de toekomst. Met kleine kleurenillustraties. NT2 niveau Alfa C. Onder begeleiding met anderstalige jongeren van ca. 12 t/m 18 jaar.

Recensie

Na de driedelige leesvaardigheidsreeks 'Ster in lezen' (2018)* verschijnt nu de tweedelige reeks 'Ster in schrijven'** met functionele oefeningen voor beginnende schrijvers. Cursusboek (A4-formaat) Nederlandse taal voor anderstalige jongeren met kennis van het Latijnse schrift (NT2 niveau Alfa C). Vijf tieners (13-17) staan centraal in de teksten en oefeningen. Het boek bestaat uit vijf lessen die aansluiten bij het referentiekader van tieners: 'Naar school', 'Vrije tijd', 'Thuis', 'Nederland' en 'Toekomst'. Elke les bestaat uit vier delen waarin leerlingen bijvoorbeeld leren een appje of een mail te schrijven, formulieren in te vullen en eenvoudige verslagen te maken. Ook is er ruim aandacht voor creatief schrijven: gedichten, posters, (strip)verhalen. Bij elke tekst worden nieuwe woorden geleerd. De oefeningen sluiten aan bij de deelvaardigheden van het Raamwerk Alfabetisering en het ERK. Duidelijk lettertype en overzichtelijke en ruim opgezette lay-out met hier en daar een tekening of foto in kleur. Antwoorden en docentenhandleiding zijn (slechts éénmaal) te downloaden met een unieke code. Daarom uitsluitend onder begeleiding te gebruiken. Aantrekkelijk materiaal voor de schrijfvaardigheid van leerlingen ISK van ca. 12 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024419432 | 118 pagina's

Titel Ster in schrijven. Alfa C
Instelling /Shutterstock
Secundaire auteur Kaatje Dalderop ; Yke Schotten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2019]
Overige gegevens 118 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
ISBN 9789024419432
PPN 421393939
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlandse jongeren; Schrijfvaardigheid
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal