De jachtpartij
Boek

De jachtpartij iedereen is uitgenodigd. Iedereen is verdacht (2022)/ Lucy Foley, vertaling [uit het Engels]: Ans van der Graaff

Een groep dertigers viert de jaarwisseling op een jachtverblijf in de Schotse Highlands, waar zij al snel ingesneeuwd raken en een van hen dood wordt aangetroffen.

Aanwezigheid

Recensie

Een groep dertigers viert elk jaar samen de jaarwisseling op telkens een andere locatie. Ze kennen elkaar uit hun studietijd, sommigen zijn inmiddels een stel en de meesten werken in Londen. Dit jaar is de keus gevallen op een afgelegen jachtverblijf in de Schotse Highlands, waar zij al snel ingesneeuwd raken. Vervolgens wordt een van hen vermoord aangetroffen. Er wordt al op de eerste pagina's melding gemaakt van deze moord, maar de lezer wordt tot de laatste pagina's in spanning gehouden over het slachtoffer en de dader. Dit is te danken aan de structuur van het verhaal, met hoofdstukken die zich afwisselend op de dag van de moord en de dagen daarvoor afspelen. Bovendien wordt ieder hoofdstuk verteld vanuit het perspectief van steeds een ander personage: de twee opzichters van het jachtverblijf en de drie vrouwelijke gasten. Dit staat garant voor een gedegen karakterontwikkeling en maakt het verhaal extra spannend, vooral omdat gaandeweg blijkt dat er veel geheimen uit het verleden meespelen. Thrillerdebuut van de Britse auteur (1986).

Specificaties

Nederlands | 9789022597613 | 349 pagina's

Titel De jachtpartij : iedereen is uitgenodigd. Iedereen is verdacht
Auteur Lucy Foley
Secundaire auteur Ans van der Graaff
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2022
Overige gegevens 349 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2019 - Vertaling van: The hunting party. - London : HarperCollinsPublishers, 2019
ISBN 9789022597613
PPN 436670739
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands