Achtste-groepers huilen niet
Boek

Achtste-groepers huilen niet (2022)/ Jacques Vriens

Akkie uit groep acht wordt ernstig ziek en moet naar het ziekenhuis. De hele klas leeft met haar mee, vooral als het erg slecht met haar gaat. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heruitgave van het bekende jeugdverhaal van Jacques Vriens over vriendschap, ziekte en verlies. In de groep van juf Ina is er bijna altijd heibel, maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, leeft de hele groep met haar mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen. Maar Akkie wordt steeds zieker, en uiteindelijk moeten haar ouders en haar klasgenoten afscheid van haar nemen. 'Achtste-groepers huilen niet' is een ontroerend verhaal, geschreven in een vlotte, soms ook geestige stijl. Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 1946) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en onderwijzer. Hij schreef meer dan zestig boeken en hij won verschillende literaire prijzen, zoals de Kinderboekwinkelprijs, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en de Thea Beckmanprijs. Voor jonge lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000381234 | 173 pagina's

Titel Achtste-groepers huilen niet
Auteur Jacques Vriens
Type materiaal Boek
Editie Eenentwintigste herziene druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, 2022
Overige gegevens 173 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk van deze uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, (c)2012. - Oorspronkelijke uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf,1999
ISBN 9789000381234
PPN 436643936
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Ziek zijn ; Dood ; Rouwproces
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolleven ; Ziek zijn ; Dood ; Rouwproces