Een beer met vlekken
Boek

Een beer met vlekken ([2022])/ Monique Bodegom & Natascha Stenvert

Beer heeft vlekken op zijn vacht. Dat maakt hem onzeker. Hij ontmoet andere dieren met bijzondere eigenschappen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 26/09/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters BODE

Recensie

De vacht van een bruine beer heeft vlekken door een ziekte. Hij gaat om raad vragen bij andere dieren, o.a. bij een zebra en een luipaard, en komt tot de conclusie dat hij zich nergens voor hoeft te schamen. Het verhaaltje is geschreven op rijm, in strofes van vier regels (abab of abcb). Het lettertype met schreef is duidelijk, het taalgebruik wat volwassen. Het wordt verteld vanuit het perspectief van de beer. Kleurige illustraties, in een gemengde techniek van o.a. gouache en collage, vullen de tekst aan. Ze zijn paginagroot over enkele of dubbele pagina's gedrukt. Er is dieptewerking; de figuren hebben geen contouren. Als de beer bij de uil is, moet het boek een kwartslag gedraaid worden. Het boek, dat identificatiemogelijkheden biedt voor kinderen met een huidaandoening, is uitgegeven op initiatief van de Huidfederatie. Het kan een hulpmiddel zijn bij de verwerking van een huidprobleem. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021683416

Titel Een beer met vlekken
Auteur Monique Bodegom
Secundaire auteur Natascha Stenvert
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Monique Bodegom, illustraties: Natascha Stenvert - Oorspronkelijke titel: Een beer .... met vlekken! - Overveen : Belvédère, (c)2010
ISBN 9789021683416
PPN 435623648
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Repeteerverhalen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huidaandoeningen