De finale [Dyslexie editie]
Boek

De finale [Dyslexie editie] ([2020])/ Gerard van Gemert, met illustraties van Mark Janssen

De voetballers Storm en Stijn mogen met Oranje meedoen met de finale van het WK. Maar na een ongelukje is Stijns plek opeens onzeker. Bovendien vraagt een jongen hulp voor zijn ernstig zieke vader. En wat gaan beide jongens doen na het WK? In lettertype Dyslexie. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De twee topvoetballers Storm en Stijn zijn als jonkies doorgedrongen tot het Nederlands elftal en mogen zelfs meedoen aan het WK. Intussen heeft Stijn grootse plannen die hij in eerste instantie niet met zijn beste vriend Storm wil bespreken. En de twee worden benaderd door een jongen die een ernstig zieke vader heeft. Zouden de voetballers ervoor kunnen zorgen dat die vader een plek krijgt in het stadion tijdens de finale? Eigenlijk heeft het boek drie grote spanningsbogen: wat gaan Storm en Stijn doen na het WK? Kunnen ze de ernstig zieke vader van het jongetje dat ze ontmoeten een plek geven tijdens de finale en wordt Nederland wereldkampioen? De schrijver houdt de lezers in spanning tot het eind. Natuurlijk weten we dat het allemaal wel min of meer goed zal aflopen. De oplossingen liggen meestal voor het grijpen. De karakters van beide voetballers zijn inmiddels redelijk bekend. De overige personen worden niet echt uitgewerkt. Desondanks is deze twintigste en (volgens het omslag) tevens laatste deel uit de reeks 'De voetbalgoden' er één met een gouden randje. Het volgt op 'Tussen de linies'. Met enkele zwart-witte illustraties. Gedrukt in lettertype Dyslexie. Voor voetballiefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463244992 | 162 pagina's

Titel De finale [Dyslexie editie]
Auteur Gerard van Gemert
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Dyslexion Uitgeverij, [2020]
Overige gegevens 162 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Alkmaar : Clavis, (c)2020. - (De voetbalgoden ; 20) - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463244992
PPN 430690541
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; WK voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De voetbalgoden
Boek

De voetbalgoden (2015-...)

vol. 20
Uitgeleend
Gerard van Gemert