Het orkest van Das
Boek

Het orkest van Das een flapjesboek (2022)/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijnbergen

Achtste deel uit de serie Eikenbosverhalen waarin Das met zijn vriendjes een orkest begint. Een prentenboek met flapjes voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Achtste deel van de Eikenbos-serie, geschreven en geïllustreerd door de makers van De Gruffalo. Andere delen zijn: Vos zoekt zijn sokken, Konijn wil slapen, Beer is postbode, Varken speelt verstoppertje, Het kookboek van Kat, Eekhoorns sneeuwpop en De bril van Mol. Das wil een orkest beginnen, hij speelt zelf de bas. Zijn vrienden willen meedoen, ze hebben allemaal een instrument en nemen die mee. Het boekje is gemaakt van stevig karton en blijft goed openliggen. Op elke pagina staat een kleurrijke afbeelding. In de afbeeldingen links ligt de focus op het dier met zijn instrument, deze afbeelding heeft geen achtergrond. Het dier staat in het gras of op het pad, er vliegen vogels, of insecten rondom hem of haar. In de meeste afbeeldingen rechts is wel een achtergrond afgebeeld. Het is een landelijke omgeving met veel bomen. De dieren begroeten elkaar en de lezer mag een flapje openen om te kijken wat voor instrument 1 van de dieren heeft meegenomen. De laatste illustratie is full spread. Het publiek zit klaar en als je het gordijn optilt kan het orkest beginnen. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713852

Titel Het orkest van Das : een flapjesboek
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Axel Scheffler ; Johanna Rijnbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2022
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Tekst: Julia Donaldson, illustraties: Axel Scheffler - Vertaling van: Badger's band. - London : Macmillan Children's Books, (c)2022. - (Tales from Acorn Wood)
ISBN 9789047713852
PPN 437586448
Thematrefwoord Muziekgezelschappen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson