Borre en het breisel
Boek

Borre en het breisel ([2022])/ door Jeroen Aalbers, met illustraties van Stefan Tijs

De oma van Borre heeft een trui voor hem gebreid. Borre is er niet blij mee. De trui is veel te groot. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Borre krijgt een veelkleurige gebreide trui van zijn oma, waar hij niet blij mee is. De trui is hem ook veel te groot. Zijn vriendinnetje Radijs wast de trui heel heet, waarna de trui perfect past. Als oma Borre in de trui ziet, volgt een grappige wending. Deel in de serie 'Borre leesclub'. Voor elke maand zijn er twee boekjes, waarvan er één over Borre gaat. Ze zijn bedoeld om de lees- en taalontwikkeling te stimuleren. Verder groeit hoofdpersoon Borre met de kinderen mee. Dit boekje is bedoeld voor kinderen in groep 4 om zelf te lezen. Verhaal met vlotte dialogen, dat grappig eindigt en herkenbaar is, maar ook een bedenkelijke kant heeft: Borres moeder lacht hem smakelijk uit, terwijl hij de te grote trui past, en stelt voor de trui alleen te dragen als oma er is. De suggestie wordt gewekt dat een zelfgebreide kleurtjestrui per definitie niets is. Borre is verder een onduidelijk figuur: hij houdt het midden tussen een kat en een jongetje. De tekeningen zijn stijf, alhoewel er soms ook weer grappige details te zien zijn. Hoewel inhoudelijk niet echt sterk, is dit een verhaal dat kan verrassen door een onverwachte, grappige wending. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089220868

Titel Borre en het breisel
Uniforme titel Ik lees zelf
Auteur Jeroen Aalbers
Secundaire auteur Stefan Tijs
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Borre Educatief bv, [2022]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Ik lees zelf - Oorspronkelijke uitgave: Zoetermeer : Pica Educatief, (c)2007. - (De gestreepte boekjes. Groep 4 ; december)
ISBN 9789089220868
PPN 437880990
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Borre leesclub. Groep 4
Boek

Borre leesclub. Groep 4 (2017)

vol. december
Uitgeleend