Een dag met Sophie
Boek

Een dag met Sophie (2022)/ tekst: Dawn Sirett

Als Sophie de giraf wakker wordt, ruimt ze eerst de kamer op. Dan plukt ze appels in de tuin en doet nog meer leuke dingen. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met gedetailleerde, zachtgekleurde illustraties en voelelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen babyboekje met gewatteerd omslag en twee afgeronde hoekjes over hoe giraf Sophie de dag doorbrengt. Elke spread toont een op zichzelf staande activiteit, zes in totaal, zoals wakker worden, opruimen en appels plukken. Eén of twee korte zinnen en een uitroep in cursief, bv. 'Wat een grappige kat is hij!', begeleiden de afbeeldingen. De gekleurde illustraties in zachte tinten zijn in animatiestijl en bevatten voelelementjes, op twee pagina's uitgevoerd in stof en op de andere vier pagina's in reliëf of een glad oppvervlak. Door de gedetailleerdheid, het ontbreken van contrast en de volheid van de illustraties is het boekje minder geschikt voor jonge baby's, meer voor dreumesen en jonge peuters. Een van de vele boekjes over Sophie, bekend van uitgebreide merchandising en al ruim vijftig jaar een populaire knuffel, voor een breed publiek. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312856

Titel Een dag met Sophie
Uniforme titel Sophie la girafe®
Auteur Dawn Sirett
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2022
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Omslagtitel. - Omslag vermeldt: Sophie la girafe® - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2016 - Vertaling van: Sophie's busy day. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2014
ISBN 9789048312856
PPN 437880958
Genre Boekstart
Thematrefwoord Dagritme ; Voelboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Baby voelboekje
Boek

Baby voelboekje (2008-...)

vol.
Uitgeleend