Scheetjesles en andere voorleesverhalen over de bende van vier
Boek

Scheetjesles en andere voorleesverhalen over de bende van vier (2023)/ Sunna Borghuis, met illustraties van Harmen van Straaten

Papa zet samen met de tweeling Mies en Jet en hun jongere broertje Kees elke dag de boel op stelten. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eigenlijk is papa kind gebleven, want keer op keer weet hij samen met de kinderen het huis weer op stelten te zetten met zijn wilde ideeën. Mama, een carrièrevrouw, is bij thuiskomst niet altijd even blij met de chaos, maar evenmin boos. Ze houdt de boel in het gareel. Kloeke bundel met tien nieuwe voorleesverhalen over de bende van vier (pa een prettig gestoorde kunstenaar en een meisjestweeling met broertje), aangevuld met de verhalen die eerder verschenen in 'Het poepkasteel' en 'Pistolenopa'. Dertig grappige, warme en soms vertederende taferelen, geschreven met vaart en humor. De korte zinnetjes met vlotte, komische dialogen, geplaatst in dubbele kolommen, lezen prettig voor. Lettertype met schreefjes, gedrukt in een ruime interlinie. De fraai gekleurde geestige illustraties, in losse tekenstijl en in grootte verschillend, passen uitstekend bij de verhalen. Zwaar, stevig gebonden vierkant boek met aantrekkelijk vrolijk omslag en gedrukt op zwaar papier. Heerlijk hilarisch en luchtig voorleesvoer voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025753245 | 188 pagina's

Titel Scheetjesles en andere voorleesverhalen over de bende van vier
Uniforme titel Scheetjesles
Auteur Sunna Borghuis
Secundaire auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 188 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 26 cm
Annotatie 1e druk: 2013 - Gedeeltelijk eerder verschenen in: Het poepkasteel. - 2010 + en: Pistolenopa. - 2011
ISBN 9789025753245
PPN 437920879
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Tweelingen ; Gezin
Taal Nederlands