Het ding op het plein
Boek

Het ding op het plein (2022)/ Johan Klungel, inkleuring: Guido Duijn, Hajo de Reijger en Bronte Kolster

Joost, Siri en Ronnie vormen de spionnenclub Z.Z.G.D., maar ze hebben nooit iets te doen. Als er ineens een vreemd object op het plein staat, kunnen ze eindelijk eens aan de slag. Tijdens hun onderzoek komen ze in aanraking met abstracte kunst. Ballonstrip, vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De spionnenclub Z.Z.G.D. bestaat uit drie spionnen, Joost, Siri en Ronnie. Ze zijn goed voorbereid met geheime codes, wachtwoorden en speurdersmentaliteit. Als er ineens een vreemd object op het plein staat, kunnen ze eindelijk eens aan de slag. Met slimme attributen voor communicatie en uit procedures voor onderzoek blijkt al snel dat het geen buitenaards ding is. Een ontvoering, weliswaar niet expres, kan niet meer worden voorkomen en voert hen via een rode draad naar het atelier van de maakster van het beeld. Alles om haar heen is zwart-wit met driehoeken en dat blijkt haar 'abstracte stijl' te zijn. Zo ontdekken de kinderen allerlei ingewikkelde aspecten en termen van kunst, maar ze blijken zelf ook te kunnen inspireren tot een vernieuwende doorbraak van de kunstenares. Bijzonder en geestig stripverhaal met wisselend aantal rechthoekige plaatjes met tekstballonnen en uitroepen in dikke letters. De gekleurde tekeningen zijn karikaturaal, grappig en veelzeggend met originele details die het tot een goed leesbaar, aantrekkelijk leesboek met een volwaardige boodschap maken. Verzorgde uitgave die aansluit bij de leesmethode Estafette. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048735747 | 27 pagina's

Titel Het ding op het plein
Auteur Johan Klungel
Secundaire auteur Guido Duijn
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Bovenkant rug vermeldt: strip. - Sluit aan bij leesmethode Estafette - In colofon: tekst en illustraties: Johan Klungel - 1e druk: 2018 - Beeldverhaal
ISBN 9789048735747
PPN 437921352
Genre stripverhaal - detectiveroman
Thematrefwoord Spionnen ; Kunst
Taal Nederlands