Ben Benieuwd en de ruimtelus
Boek

Ben Benieuwd en de ruimtelus (2022)/ Gerard Leever, inkleuring: Lonneke Leever

Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt en Ben beleeft een mooi avontuur. Maar komt het nog goed met zijn spreekbeurt? Ballonstrip. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt. Ben vliegt door een Ruimtelus en komt terecht op een planeet waar vreemde wezens wonen die door ruimtelussen snel door de ruimte en tijd kunnen reizen. Ben beleeft een mooi avontuur, maar hoe komt hij weer thuis en hoe loopt het af met zijn spreekbeurt? Grappig en fantasierijk stripverhaal dat aansluit bij de leesmethode Estafette. Het geheel oogt levendig door het gebruik van felle kleuren en de cartoonachtige stijl. De duidelijke tekstballonnen bevatten gemakkelijke taal, geschreven op AVI-niveau E6+, met fragmenten op AVI-E6, M7 en E7. Gedrukt op glad papier. De maker van dit boek is bekend van zijn strips 'Oktoknopie' (Taptoe) en 'Suus & Sas' (Tina). Een geinige strip voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048735730 | 27 pagina's

Titel Ben Benieuwd en de ruimtelus
Auteur Gerard Leever
Secundaire auteur Lonneke Leever
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Bovenkant rug vermeldt: strip. - Sluit aan bij leesmethode Estafette - In colofon: tekst en illustraties: Gerard Leever - 1e druk: 2018 - Beeldverhaal
ISBN 9789048735730
PPN 43792095X
Genre stripverhaal - science-fiction
Thematrefwoord Ruimtevaart ; Buitenaardse wezens ; Tijdreizen
Taal Nederlands