Zo werkt mijn lichaam
Boek

Zo werkt mijn lichaam (2022)/ Pierre Winters & Madeleine van der Raad

Weet jij hoe je hart werkt en waarom je haren op je huid hebt? Prentenboek over het lichaam. Met weetjes, een quiz en veel getekende kleurenillustraties en enkele dwarsdoorsnedes. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek in de serie 'Willewete' over het menselijk lichaam. Na een grappige inleiding komen achtereenvolgens aan de orde het geraamte, de spieren, hart en bloedvaten, spijsvertering, longen en luchtwegen, huid, hersenen en zenuwstelsel, zintuigen en de voortplanting. Elk onderwerp staat in een spread met een tekst in grote letter, wist-je-dat-kaders, heldere schematische dwarsdoorsnedes en vrolijke getekende kleurenillustraties. De informatie is gericht op jonge kinderen die nog niet zo veel weten over het lichaam. De uitleg is toegankelijk met zinnen als 'Je luchtpijp maakt de lucht wat warmer en vochtiger, zodat die lekker zacht je longen binnenkomt.' De schrijfstijl is vlot (je-vorm) met af en toe een vraag zoals 'Voel jij je hart' of 'Heb jij al flinke spierballen'. Middenin is een uitklapplaat opgenomen met een duidelijk overzicht van de verschillende stelsels (geraamte, spierstelsel etc.). Achterin een miniquiz en een uit te knippen trekpop. Kortom, een mooi en overzichtelijk lijfboek voor jonge kinderen, waarin inhoud, tekst en beeld goed op de doelgroep zijn afgestemd. Deze (ongewijzigde her)uitgave is geschikt om voor te lezen en over te praten met kinderen vanaf ca. 5 jaar, verder voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825695

Titel Zo werkt mijn lichaam
Auteur Pierre Winters
Secundaire auteur Madeleine van der Raad
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Pierre Winters / illustraties: Madeleine van der Raad - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, 2016
ISBN 9789044825695
PPN 437954188
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol.
Uitgeleend