Kokon
DVD

Kokon ([2022])/ directed by Leonie Krippendorff

Omdat de verlegen Nora (14) haar hand breekt, kan ze niet mee op werkweek. Tijdens haar verblijf in de klas van haar zus ontmoet ze Romy. Haar gevoelens komen tot leven en ze ontdekt zichzelf. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

De verlegen veertienjarige Nora heeft zich altijd onzichtbaar gevoeld en hangt er altijd maar een beetje bij. Op school, op feestjes en bij het zwembad. de Berlijnse tiener besteedt haar vrije tijd doorgaans aan het verzorgen van haar rupsen, die ze in potten houdt. Nora heeft weinig vrienden en brengt veel tijd door met haar oudere veel extravertere zus. Tijdens een spel breekt Nora haar hand. Hierdoor kan ze niet met haar eigen klas mee op werkweek. Ze wordt verplicht om die tijd door te brengen in de klas van haar zus. Haar zus en haar vriendinnen zijn echter alleen maar bezig met uiterlijk, sociale media en het versieren van jongens. Nora staat heel anders in het leven en als ze Romy ontmoet, voelt ze zich eindelijk niet meer onzichtbaar. Vanaf dat moment lijkt de lucht blauwer en klinkt er overal muziek. Tegelijkertijd verandert haar lichaam. Ze voelt zich als een van haar rupsen; klaar om uit haar cocon te kruipen. Klaar om een prachtige vlinder te worden tijdens een zomer om nooit te vergeten. IMDb score: 6,6/10.

Specificaties

Duits | 8717249484745

Titel Kokon
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Leonie Krippendorff ; Lena Urzendowsky ; Jella Haase
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinemien, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Lena Urzendowsky, Jella Haase. - Duits gesproken, ondertiteld in het Nederlands - Videoversie van de film: Duitsland, 2020
ISBN 8717249484745
PPN 437893936
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Homoseksualiteit ; Verliefdheid
Taal Duits