Versla het dierenteam
Boek

Versla het dierenteam ([2022])/ tekst: Claire Mowat, illustraties: Natasha Rimmington ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Prentenboekje waarin aan de hand van een aantal zeer korte verhaaltjes de lezer wordt uitgenodigd om een flipperspel te spelen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Hardkartonnen boekje met vijf dubbelpagina's. Alle pagina's hebben een uitsparing met daarin een miniflipperkast van plastic met vijf balletjes die met een trekhendeltje kunnen worden afgeschoten. In het speelveldje zijn diverse obstakels aangebracht. Op elke dubbelpagina wordt de lezer gevraagd om de balletjes op de goede plaatsen dan wel gevraagde kleur sterren te laten belanden. Als dat is gelukt, mag de lezer door naar het volgende niveau, dat is naar de volgende dubbelpagina. Als kapstok voor dit spel dienen vijf sportende dieren, die telkens in twee rijmende zinnen worden beschreven. Voor verder begrip hierover is de lezer aangewezen op de bijbehorende computeranimatie-illustratie. Wat de dieren doen heeft echter amper een relatie met het flipperen. Ook de taal laat te wensen over. Zo wordt het Nederlandse woord vaardigheid blijkbaar te moeilijk geacht voor peuters, en krijgt daarom vreemd genoeg een vertaling in het Engels, maar het woord behendigheid dan weer niet. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036644457

Titel Versla het dierenteam
Auteur Claire Mowat
Secundaire auteur Natasha Rimmington ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2022]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Beat the pet squad. - Igloo Books, (c)2020
ISBN 9789036644457
PPN 437894215
Thematrefwoord Dieren ; Flipperkasten
Taal Nederlands