Wij hebben het geweten
Boek

Wij hebben het geweten ([2023])/ Catherine Chidgey, vertaald [uit het Engels] door Jessica Brouwer en Pauline Onderwater

Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuist een zieke Duitse vrouw naar een huis naast concentratiekamp Buchenwald. In het geheim laat haar man een arts en politiek gevangene naar het kamp overplaatsen om haar te behandelen.

Aanwezigheid

Recensie

Een aangrijpende vuistdikke (478 blz.) roman over oorlog, ziekte, geheimen en bedrog. Het boek volgt het verhaal van Greta. Met haar gezin verhuist ze naar een huis nabij concentratiekamp Buchenwald. Haar echtgenoot Dietrich is een ambitieuze SS'er. Greta is ziek, en het gaat steeds slechter met haar. Dietrich laat in het geheim de arts en politiek gevangene Lenard Weber naar Buchenwald overplaatsen zodat hij Greta kan behandelen. Als de oorlog nabij zijn einde komt, dreigt het echtpaar geconfronteerd te worden met hun geheimen en hun bedrog. In prettige, toegankelijke stijl geschreven.Catherine Chidgey (Auckland, 1970) is een Nieuw-Zeelandse universitair docent Creatief schrijven en auteur van meerdere romans. Ze studeerde Duits in Berlijn. Haar werk is verschillende keren genomineerd voor grote literaire prijzen, waaronder de Dublin Literary Award, de Commonwealth Writers' Prize en de Women's Prize for Fiction.

Specificaties

Nederlands | 9789023961512 | 478 pagina's

Titel Wij hebben het geweten
Auteur Catherine Chidgey
Secundaire auteur Jessica Brouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Mozaïek, [2023]
Overige gegevens 478 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Remote sympathy. - London : Europa Editions, (c)2021
ISBN 9789023961512
PPN 436564971
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Wereldoorlog II; Duitsland
Taal Nederlands