Adam en Eva
Boek

Adam en Eva ([2022])/ tekst van Martin Baltscheit, met illustraties van Josephine Wolff ; Nederlandse tekst [uit het Duits] van Joukje Akveld

Adam woont in een prachtige tuin met allerlei planten en dieren, maar als mens voelt hij zich alleen. Tot hij Eva ontmoet. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een hervertelling van het Bijbelse verhaal van Adam en Eva, het eerste liefdeskoppel. Adam woont in een prachtige tuin waar hij alle planten en dieren een naam heeft gegeven. Maar als mens voelt hij zich alleen. Tot op een dag Eva opduikt. Samen bedenken ze yoga en fruitsalade en ze voelen als allereerste koppel in de geschiedenis van de mens iets heel bijzonders: liefde. Maar dan ontmoet Eva een slang en wordt het paradijselijke leven van het jonge stel op de proef gesteld. 'Adam en Eva' is geschreven in een eigentijdse en vlotte, soms humoristische stijl. Met kleurrijke, fantasievolle en sprekende paginagrote illustraties. Martin Baltscheit (Düsseldorf, 1965) is onder meer schrijver, illustrator en stemacteur. Hij schreef meerdere boeken en zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051169270

Titel Adam en Eva
Auteur Martin Baltscheit
Secundaire auteur Josephine Wolff ; Joukje Akveld
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2022]
Overige gegevens 41 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Adam und Eva. - Kindermann Verlag, (c)2021
ISBN 9789051169270
PPN 436283557
Rubriekscode 226.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schepping
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Schepping