Het kwartet
Boek

Het kwartet hoe vier vrouwen de filosofie opnieuw tot leven wekten ([2022])/ Clare Mac Cumhaill & Rachael Wiseman, vertaald uit het Engels door Rogier van Kappel en Ruud van de Plassche

Groepsbiografie van vier briljante Britse filosofes: Iris Murdoch (1919), Elizabeth Anscombe (1919), Mary Midgley (1919) en Philippa Foot (1920). Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een groepsbiografie over vier briljante vrouwelijke filosofen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Oxford studeerden: Iris Murdoch, Elizabeth Anscombe, Mary Midgley en Philippa Foot. De geschiedenis van de Europese filosofie is gevormd door het werk van mannen. In deze groepsbiografie bieden Mac Cumhaill en Wiseman een fascinerend alternatief. Terwijl de meeste mannelijke studenten en docenten opgeroepen waren om te vechten besloten de vier vrouwen de filosofie zelf tot leven te wekken en in te gaan op existentiële levensvragen. In heldere stijl geschreven. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Met zwart-witfoto's. Clare Mac Cumhaill studeerde aan Trinity College in Dublin en promoveerde aan de universiteit van Edinburgh. Ze werkt als wetenschappelijk medewerker filosofie aan de universiteit van Durham. Rachael Wiseman studeerde aan University College London en aan de universiteit van York. Ze is docent filosofie aan de universiteit van Liverpool.

Specificaties

Nederlands | 9789026349317 | 459 pagina's

Titel Het kwartet : hoe vier vrouwen de filosofie opnieuw tot leven wekten
Auteur Clare Mac Cumhaill
Secundaire auteur Rachael Wiseman ; Rogier van Kappel ; Ruud van de Plassche
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo | Anthos, [2022]
Overige gegevens 459 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789026349317
PPN 435555103
Rubriekscode 152
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwelijke filosofen ; Murdoch, Iris; Biografieën ; Anscombe, Elizabeth; Biografieën
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Filosofie