Te groot om ons voor te stellen
Boek

Te groot om ons voor te stellen ([2022])/ Amitav Ghosh, uit het Engels vertaald door Jan Heyvaert

Kritisch essay over de klimaatcrisis als een crisis van de verbeelding, met focus op het onvermogen van kunst en literatuur, geschiedschrijving en politiek om de schaal en het geweld van klimaatverandering te vatten.

Aanwezigheid

Recensie

Een kritisch essay van Amitav Ghosh over het onvermogen van kunst en literatuur maar ook van geschiedschrijving en politiek om de schaal en het geweld van de klimaatverandering te vatten. Science fiction en non-fictie te over wat betreft klimaatverandering en haar apocalyptische vooruitzichten, maar, vraagt Amitav Ghosh zich af: waar zijn de Guernica, Apocalypse Now of 'Oorlog en vrede' voor het klimaat? In zijn essay beschrijft hij de klimaatcrisis als een crisis van de cultuur en van de verbeelding, en doet een oproep om de meest urgente taak van onze tijd onder ogen te zien.'Te groot om ons voor te stellen' is in een scherpzinnige en overtuigende stijl geschreven. Geschikt voor een geoefend lezerspubliek. Met een voorwoord van Dirk Holemans, coördinator van Belgische denktank Oikos. Amitav Ghosh (1956) debuteerde in 1986 met 'The Circle of Reason'. Ondertussen is hij een van de toonaangevendste schrijvers in India. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig talen.

Specificaties

Nederlands | 9789462673953 | 270 pagina's

Titel Te groot om ons voor te stellen
Auteur Amitav Ghosh
Secundaire auteur Jan Heyvaert
Type materiaal Boek
Uitgave Berchem : EPO, [2022]
Overige gegevens 270 pagina's - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The great derangement : climate change and the unthinkable. - New Delhi : Penguin Books India, 2016
ISBN 9789462673953
PPN 437967891
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen; Cultuurkritiek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Klimaat