Zes seizoenen graan
Boek

Zes seizoenen graan een nieuwe kijk op koken met granen (2022)/ Joshua McFadden met Martha Holmberg, fotografie AJ Meeker, Ashley Marti en David Alvarado ; vertaling [uit het Engels]: Uta Anderson

Recepten voor gerechten met granen, met informatie over het voorbereiden, koken en bewaren van granen. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een kookboek met granen in de hoofdrol. Gerst, bruine rijst, boekweit, mais, gierst, haver, quinoa, rogge, tarwe en wilde rijst komen allemaal aan bod in dit boek. Naast informatie over het voorbereiden, koken en bewaren van granen, biedt het boek ook recepten voor gerechten met granen. Van havermout- en granolakoekjes tot volledige maaltijden. Met veel aandacht voor de seizoenen. Grotendeels vegetarisch en glutenvrij. In prettige, toegankelijke stijl geschreven. Met illustraties en foto's in kleur. Joshua McFadden is eigenaar en chef van Ava Gene's, een geliefde trattoria in Portland, Oregon. Hij werkte jarenlang bij toprestaurants in San Francisco en in New York. Daarnaast heeft hij als boer gewerkt en is hij volledig ingesteld op koken naar de seizoenen. Zijn bestseller 'Zes seizoenen' heeft de James Beard Award gewonnen.

Specificaties

Nederlands | 9789000383740 | 349 pagina's

Titel Zes seizoenen graan : een nieuwe kijk op koken met granen
Auteur Joshua McFadden
Secundaire auteur Martha Holmberg ; AJ Meeker ; Uta Anderson
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2022
Overige gegevens 349 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Grains for every season. - New York : Artisan Books, (c)2021
ISBN 9789000383740
PPN 435622668
Rubriekscode 629.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graanrecepten
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Graanrecepten