Geheimen
Boek

Geheimen (2016)/ Erin Hunter, vertaling [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Vuurhart vindt in de rivier twee kittens. Hij neemt ze mee naar de Donderclan. Zo begint een speurtocht naar de ouders van de kittens. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een groot bos wonen al sinds mensenheugenis wilde katten, onderverdeeld in vier clans: de Donderclan, Windclan, Rivierclan en Schaduwclan. Vuurhart, de 'hoofdpersoon' van dit boek is een kat die onderdeel uitmaakt van de Donderclan. Hij vindt in de rivier twee kittens. Hij neemt ze mee naar de clan en zo begint de speurtocht naar de ouders van deze kittens. Derde deel van de zesdelige-serie 'Warrior Cats', waarin katten toch wel erg op mensen lijken. Fantasievol verhaal waarin het gedrag van de katten verklaard wordt vanuit een mythisch perspectief. Het lettertype is vrij klein. Gezien de beoogde doelgroep zijn de verhaallijn en de stijl van het boek vrij ingewikkeld. Er wordt onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Voor in het boek staan de clans uitgebreid beschreven zodat er van elke kat opgezocht kan worden bij wie hij/zij thuishoort en welke functie hij/zij heeft in de clan. In deze editie zijn voor- en achterin helaas niet de kaartjes van het gebied waarin de katten leven opgenomen. Spannend boek uit een intrigerende serie, niet los te lezen van eerdere delen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345275 | 351 pagina's

Titel Geheimen
Auteur Erin Hunter
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Amsterdam : Fantoom, 2016
Overige gegevens 351 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk: Amsterdam : Fantoom, 2010 - Oorspronkelijke titel: Warrior Cats, Forest of Secrets. - (c)2004 Working Partners Limited,
ISBN 9789078345275
PPN 425784347
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Zoektochten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Katten ; Zoektochten

Relaties/Serie

Warrior cats
Boek

Warrior cats (2009-...)

vol. 3
Uitgeleend
Erin Hunter