De mooiste vis van de zee
Boek

De mooiste vis van de zee (2022)/ Marcus Pfister, Nederlandse tekst [uit het Duits] van Nannie Kuiper

Omdat de mooiste vis van de zee al zijn schatten voor zichzelf wil houden, vinden de andere vissen hem niet aardig. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met waterverfillustraties en glinsterende hologrammen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Zijn schubben zijn bezaaid met zilveren schitters. Maar hij is trots en ijdel en wil niemand een van zijn schubben geven. Daarom wil geen enkele vis met hem spelen. Regenboog voelt zich eenzaam en vraagt raad aan Octopus. Als deze hem aanraadt wat van zijn schubben af te staan, volgt Regenboog zijn advies op. Dan vindt iedereen hem aardig en wil graag met hem spelen. Pas nu is Regenboog echt gelukkig. Het prentenboek uit 1992 is inmiddels in allerlei uitvoeringen en formaten uitgebracht, dit keer is het een kleine hardkartonnen editie. Het verhaal is simpel en goed te volgen. De fraaie waterverfillustraties zijn hoofdzakelijk uitgevoerd in blauw-groen-paars-tinten en zijn paginagroot op enkele of dubbele bladzijden gedrukt. De zilveren schubben zijn zilverkleurige hologrammetjes die verschillende kleuren weerkaatsen. Tekst en illustraties ondersteunen elkaar. De thema's vriendschap, trots en ijdelheid zijn aan de hand van dit boek goed bespreekbaar te maken. De bladzijden zijn van stevig, glad karton. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051166392

Titel De mooiste vis van de zee
Auteur Marcus Pfister
Secundaire auteur Nannie Kuiper
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2022
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse van deze uitgave: (c)2018. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave in groot formaat (30 cm): Amsterdam : De Vier Windstreken, (c)1992. - (Een Vier Windstreken prentenboek) - Vertaling van: Der Regenbogenfisch. - Zürich : NordSüdverlag AG, (c)1992
ISBN 9789051166392
PPN 437955524
Thematrefwoord Vriendschap ; Eenzaamheid ; Buitenstaanders
Taal Nederlands