Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
Boek

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub (2022)/ Marcus Pfister, vertaald [uit het Duits] door Nannie Kuiper

Regenboog, de mooiste vis van de zee, verliest zijn glinsterschub in de diepzee. Octopus waarschuwt hem voor de donkere en ijskoude diepte, maar Regenboog gaat toch zijn schub achterna. Prentenboek met sfeervolle, paginagrote aquarellen met glinsterende elementen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De bekende vis Regenboog ('De mooiste vis van de zee') en zijn vriend Vinnie willen graag kijken bij de onderwaterrots. Daar is een steile wand naar beneden. Niemand is er geweest, maar Octopus heeft gehoord dat het er donker en ijskoud is. Als de glinsterschub van Regenboog in de diepte valt, gaat hij erachteraan om zijn schub te vinden. Vriend Vinnie vindt het te gevaarlijk en gaat niet mee. In de diepzee ontmoet Regenboog allerlei dieren. Het prentenboek op A4-formaat heeft het herkenbare uiterlijk en binnenwerk van de serie: afwisselend een enkele of dubbele paginagrote 'onderwateraquarel' met vissen en andere waterdieren, elk met een of meer glinsterende schubben (glinsterende foliedruk). De tekst staat op een leesbare plaats in de prent of op een lege witte pagina, die door de geringe hoeveelheid tekst en het smalle schreefloze lettertype erg wit en leeg overkomt. Liefhebbers van de Regenboogvis zullen zeker plezier beleven aan dit verhaal, dat ook een goede introductie kan zijn om met kleuters te praten over het onbekende en wanneer je wel of niet ergens heen mag gaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160703

Titel De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
Auteur Marcus Pfister
Secundaire auteur Nannie Kuiper
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, 2022
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2009 - Vertaling van: Der Regenbogenfisch entdeckt die Tiefsee. - Zürich : NordSüd, (c)2009
ISBN 9789051160703
PPN 437956016
Thematrefwoord Zeedieren
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeedieren ; Durf ; Hulpvaardigheid ; Moed ; Nieuwsgierig ; Vriendschap