Boe!
Boek

Boe! (2023)/ Matthew Van Fleet, fotografie Brian Stanton ; vertaling [uit het Engels]: Tanja Timmerman/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Op de boerderij leven schapen, kippen, varkens, paarden, eenden, geiten en koeien. En er zijn vaderdieren, moederdieren en babydieren. Oblong kartonnen prentenboek met kleurenfoto's van boerderijdieren en met vele bewegende onderdelen en voelelementen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Fors, vrij zwaar prentenboek in oblong formaat voor peuters, waarin zij aan de hand van kleurenfoto's kennis kunnen maken met zeven boerderijdieren, zoals het varken, de koe, het paard en het schaap. Van ieder dier worden er, verdeeld over twee pagina's, verschillende kleurenfoto's getoond bv. de kip, haan, kuikentjes en kippen die eten. Het boek zit vol met flapjes, pop-ups, voelelementen en schuifjes om aan te trekken of duwen, allen zeer stevig uitgevoerd. Het is puur een kijk- en aanwijsboek, er zit geen verhaal in, de tekst bestaat slechts uit de benaming van de dieren en hier en daar een enkel zinnetje. De foto's zijn heel duidelijk, maar de dieren zijn vrijstaand tegen een witte achtergrond afgebeeld, dus niet in hun natuurlijke omgeving. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048304929

Titel Boe!
Auteur Matthew Van Fleet
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Brian Stanton ; Tanja Timmerman
Type materiaal Boek
Editie 9e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2023
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustaties - 19 × 28 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Moo. - London : Simon & Schuster, 2011
ISBN 9789048304929
PPN 437993248
Genre dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Beweegbare boeken ; Voelboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands