Het enge avontuur van Kiki en Koen
Boek

Het enge avontuur van Kiki en Koen een verhaal over hoe je kunt herstellen van een angstige ervaring ([2022])/ Anne Westcott en C.C. Alicia Hu, geïllustreerd door Ching-Pang Kuo ; vertaling [uit het Engels] Mariska Hammerstein ; tekstcorrectie: Francien Homan

Konijntje Koen en Kiki de kat maken iets heel engs mee in het bos. Na afloop voelt Koen zich niet meer veilig. Kan hij, met een beetje hulp, verborgen krachten in zichzelf vinden om zich minder angstig te voelen? Met oefeningen om te leren omgaan met moeilijke gevoelens. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Prentvertelling om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een therapeutisch verhaal over leren omgaan met moeilijke emoties na een angstige ervaring. Op een zonnige dag zien konijntje Koen en zijn vriendinnetje Kiki de kat iets heel engs als ze in het bos bloemen plukken. Het lukt ze te ontsnappen, maar na afloop voelt Koen zich niet meer veilig. Zijn lichaam voelt anders aan en hij krijgt akelige dromen. Kiki maakt zich zorgen, maar gelukkig is de wijze juf Uil er voor hen. Met adviezen voor volwassenen om hun kind te helpen bij angstige belevenissen door te kijken naar hoe het lichaam en gevoelens hierop reageren, met oefeningen om het lichaam te gebruiken om te herstellen. 'Het enge avontuur van Kiki en Koen' is geschreven in een eenvoudige en zachtaardige stijl, met leestips voor ouders en verzorgers. Met stripachtige dierentekeningen in kleur en zwart-wit. Anne Westcott is klinisch en sociaal therapeut en helpt mensen (jong en oud) de verborgen krachten van hun lichaam te leren kennen. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Verborgen krachten*'. Om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085601968 | 47 pagina's

Titel Het enge avontuur van Kiki en Koen : een verhaal over hoe je kunt herstellen van een angstige ervaring
Auteur Anne Westcott
Secundaire auteur C.C. Alicia Hu ; Ching-Pang Kuo ; Mariska Hammerstein ; Francien Homan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Niño, [2022]
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 29 cm
ISBN 9789085601968
PPN 435403486
Rubriekscode 607.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's; Kinderen ; Angsten; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotrauma's

Relaties/Serie

De verborgen krachten-serie
Boek

De verborgen krachten-serie (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Anne Westcott