Hoe Willem de wolf zijn geheime kracht vond
Boek

Hoe Willem de wolf zijn geheime kracht vond een verhaal over hoe je door moeilijke tijden komt ([2022])/ Anne Westcott en C.C. Alicia Hu, geïllustreerd door Ching-Pang Kuo ; vertaling [uit het Engels] Mariska Hammerstein ; tekstredactie: Francien Homan

Willem de wolf groeit op tussen een troep ruige wolven. Ze zijn wreed en schelden hem uit, maar Willem is te klein om voor zichzelf op te komen. Op een dag gaat hij op avontuur en ontdekt nieuwe, verborgen krachten in zichzelf. Met oefeningen om te leren omgaan met moeilijke gevoelens. Met illustraties in kleur. Prentvertelling om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een therapeutisch verhaal over omgaan met moeilijke gebeurtenissen tijdens het opgroeien. Diep in het donkere bos groeit Willem de wolf op tussen een ruige troep sterke wolven. Ze slaan hem, schelden hem uit en geven hem de hele dag taken. Willem is te klein om weg te lopen of om voor zichzelf op te komen, dus hij leert te doen wat hem wordt gezegd en hij maakt zichzelf heel klein. Maar op een dag gaat hij op avontuur en ontdekt nieuwe, geheime krachten in zichzelf. Met adviezen voor volwassenen om hun kind te helpen leren omgaan met de invloed van moeilijke gebeurtenissen en pestgedrag op hun lichaam en hun gevoelens. 'Hoe Willem de wolf zijn geheime kracht vond' is geschreven in een eenvoudige stijl, met een inleiding en leestips voor ouders en verzorgers. Met stripachtige dierentekeningen in kleur. Anne Westcott is klinisch en sociaal therapeut en helpt mensen (jong en oud) de verborgen krachten van hun lichaam te leren kennen. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Verborgen krachten*'. Om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085601975 | 45 pagina's

Titel Hoe Willem de wolf zijn geheime kracht vond : een verhaal over hoe je door moeilijke tijden komt
Auteur Anne Westcott
Secundaire auteur C.C. Alicia Hu ; Ching-Pang Kuo ; Mariska Hammerstein ; Francien Homan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Niño, [2022]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789085601975
PPN 435403532
Rubriekscode 607.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotrauma's; Kinderen ; Jeugdpsychotherapie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Jeugdpsychotherapie

Relaties/Serie

De verborgen krachten-serie
Boek

De verborgen krachten-serie (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Anne Westcott