Bombong, de kleine reus
Boek

Bombong, de kleine reus ([2022])/ Drs. P, tekeningen Elisa Pesapane ; bewerking en nawoord Ivo de Wijs

De reus Bombong is door een tovenaar veranderd in een piepklein reusje. Om weer te groeien, maakt hij een lange reis door het Prachtige Land, het Duistere Dal en de Dartele Streek. Met tekeningen in zwart, wit en blauw. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrolijk en spannend sprookje van Drs. P over de reus Bombong. Op een dag blijkt de reus Bombong door een tovenaar te zijn verkleind tot een piepklein reusje, niet groter dan een grasspriet. Omdat Bombong graag weer wil groeien, begint hij aan een lange reis door het Prachtige Land, het Duistere Dal en de Dartele Streek. Daar ontmoet hij vrienden en vijanden en beleeft allerlei fantastische avonturen. 'Bombong, de kleine reus' is geschreven in de speelse, talige stijl waar Drs. P om bekend staat. De belevenissen van Bombong verschenen oorspronkelijk als feuilleton in Donald Duck (1970) en werden door Ivo de Wijs bewerkt tot één verhaal. Met spannende en sprookjesachtige illustraties in zwart, wit en steunkleur lichtblauw van Elisa Pesapane. Heinz Polzer, beter bekend als Drs. P (1919-2015), was onder meer een beroemde Nederlandse tekstschrijver, cabaretier, dichter, schrijver en letterkundige. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082850864 | 136 pagina's

Titel Bombong, de kleine reus
Uniforme titel Bombong
Auteur Heinz Polzer
Instelling /Heen- en Weerschap, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Pesapane ; Ivo de Wijs
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Zoetzuur i.s.m. Het Heen- en Weerschap, [2022]
Overige gegevens 136 pagina's - zwart-wit illustraties - 26 cm
Annotatie Bewerking van de onder het pseudoniem Geo Staad geschreven verhalen: Bombong op reis, Bombong in het prachtige land, Bombong in de duisternis en Bombong in de dartele streek. Verschenen als vierdeling feuilleton in de Donald Duck (1970)
ISBN 9789082850864
PPN 436347024
Genre sprookjes
Thematrefwoord Reuzen ; Zoektochten
Taal Nederlands