Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De laatste beer
Boek

De laatste beer (2022)/ Hannah Gold, met illustraties van Levi Pinfold

April (11) woont alleen met haar vader, haar moeder is overleden. Als haar vader voor zijn werk een half jaar naar Bear Island moet, gaat April mee. Maar haar vader stort zich op zijn werk en April verkent eenzaam het eiland. Ze gaat op zoek naar de beer die ze bij aankomst gezien zou hebben. Als ze hem vindt ontstaat er een bijzondere vriendschap. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een invoelende jeugdroman over de sterke band tussen kinderen en dieren en een strijdkreet om goed voor onze planeet te zorgen. Op Bereneiland leven geen ijsberen meer. Tenminste, dat vertelt Aprils vader als ze voor zijn onderzoek zes maanden naar het noordpoolgebied moeten. Maar April (11) ontdekt een ijsbeer: hongerig, eenzaam en ver van huis. Hij mist iets, net als April. Hun ongewone band groeit en April zet alles op alles om haar nieuwe vriend te redden en misschien wel zichzelf. 'De laatste beer' is warm en beeldend geschreven, en leest vlot weg. Met fraaie, sfeervolle zwart-wittekeningen. Hannah Gold is een Britse kinderboekenschrijfster. 'De laatste beer*' is haar debuut. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021471143 | 296 pagina's

Titel De laatste beer
Auteur Hannah Gold
Secundaire auteur Levi Pinfold ; Pauline Michgelsen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2022
Overige gegevens 296 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Pauline Michgelsen - Vertaling van: The last bear. - HarperCollins Publishers Ltd., (c)2021
ISBN 9789021471143
PPN 436698846
Thematrefwoord Vriendschap ; Eenzaamheid ; Vader-dochter relatie ; Bedreigde dieren ; IJsberen
Taal Nederlands