Duizend-en-een dingen
Boek

Duizend-en-een dingen ([2022])/ Jessy Humann & Maarten Arys, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Poëtisch prentenboek over de duizend-en-een dingen die je allemaal kunt zijn. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De ik-figuur droomt dat ze duizend-en-een dingen kan zijn, want er ook duizend-en-een mogelijkheden om jouw juiste weg te vinden. Je kunt oceanen doorkruisen, over de wereld zwerven en je daar thuisvoelen, gedichten schrijven en die onder stenen achterlaten, je zou een held kunnen zijn die glimlachjes op verdrietige gezichten tovert of een dromer met het hoofd in de wolken. Het mooiste is echter om jezelf te zijn. De tekst -op de linkerpagina -bestaat uit twee zinnen die vierregelig zijn gedrukt. Poëtisch prentenboek met een duidelijke moraal: 'Laten we groot dromen, omdat we goed genoeg zijn zoals we zijn'. Uit het Engels vertaald. De paginagrote illustraties passen goed bij de dromerige sfeer. De onderwaterplaat is gedetailleerder dan de overige sfeervolle illustraties. Sommige platen hebben een nostalgische uitstraling. De auteur schreef eerder het boek 'Ik ben genoeg'. Tevens tweede boek van de illustrator die zijn tekeningen maakt met materialen zoals gouache en waterverf. Zijn eerste geïllustreerde kinderboek is getiteld 'Het grote monsterboek'. Voor dromers vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044843668

Titel Duizend-en-een dingen
Auteur Jessy Humann
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Maarten Arys
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Jessy Humann, illustraties: Maarten Arys - Vertaling van: I could be a million things. - New York : Clavis Publishing Inc., (c)2022
ISBN 9789044843668
PPN 437150755
Thematrefwoord Fantasie
Taal Nederlands