Dinosaurussen & prehistorisch leven
Boek

Dinosaurussen & prehistorisch leven 50 geweldige geluiden ([2022])/ tekst: Rose Harkness, illustraties Mat Edwards ; geluiden: ID Audio ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Grote en kleine dinosaurussen uit verschillende periodes komen voorbij in dit kleurige non-fictieboek met vijftig geluiden. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dit fraai vormgegeven boek gaat over dinosaurussen en hun leefgebied. Naast de afbeeldingen en tekst is het mogelijk om via 'knoppen' die in de pagina's zijn verwerkt de bijbehorende geluiden te horen. Dit prehistorisch feestje begint met een inhoudsopgave. Vervolgens komen meteen de hoofdstukken voorbij met alle dieren bij naam en hun leefgebied met de bijbehorende geologische periode. Opvallend genoeg wordt bij dat laatste de chronologische volgorde niet aangehouden en niet altijd de tijdsperiode genoemd. Aan de orde komen: het Trias, het Jura, het Krijt en het Cambrium. De afbeeldingen zijn realistisch neergezet en in kleur weergegeven. De tekst die is gericht op oudere kinderen, is in kaders verwerkt en geeft interessante weetjes over de betreffende dieren, maar blijft tevens zeer beknopt. Dit boek zal zeker verwondering en interesse oproepen. Een bijzonder werk over prehistorische dieren, voor oudere kinderen en jonge tieners. Vanaf 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036644549 | 24 pagina's

Titel Dinosaurussen & prehistorisch leven : 50 geweldige geluiden
Auteur Rose Harkness
Secundaire auteur Mat Edwards ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Dinosaurs & prehistoric life. - Autumn Publishing, (c)2022
ISBN 9789036644549
PPN 437848507
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Geluiden ; Prehistorische dieren; Geluid
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen