De oceaan
Boek

De oceaan op onderzoek ([2022])/ geïllustreerd door Kathryn Selbert & geschreven door Laura Garnerburt, vertaling [uit het Engels]: Linda Beukers

Prentenboek met flapjes en zes kleurrijke platen van de zee. Leerzaam en leuk informatief boek voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Neem een kijkje bij het water dat te vinden is tussen de rotsen aan het strand, en ga mee heel diep de donkere zee in. Welke dieren kun jij vinden? Een interactief zoekboek met flapjes voor peuters en kleuters om meer te ontdekken over het leven in de zee. Op zes verschillende platen staan rotspoelen, koraalriffen, een scheepswrak, de diepzee, een kelpbos en de arctische oceaan afgebeeld. Iedere plaat beslaat twee bladzijden met meerdere flapjes, waardoor het heerlijk zoeken is naar verborgen beestjes en plantjes. Bij ieder flapje dat je opent komt een tekst tevoorschijn over het diertje dat je ziet. Zo zitten er strandkrabben, zeepaardjes en haaien verstopt. De bladzijden zijn van stevig karton en hebben doorkijkjes: gaatjes in verschillende vormen waardoor de volgende en vorige bladzijden te zien zijn. Doordat de illustraties slim zijn vormgegeven vormt alles toch één geheel, wat de ontdekkingstocht nog leuker maakt. Kleurrijk, stevig kartonnen boek met afgeronde hoekjes. Leerzaam en leuk, voor kleintjes vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036644761

Titel De oceaan : op onderzoek
Uniforme titel Op onderzoek
Auteur Kathryn Selbert
Secundaire auteur Laura Garnerburt ; Linda Beukers
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2022]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The ocean. - Bath : North Parade Publishing Ltd., (c)2022
ISBN 9789036644761
PPN 438020251
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën