Tsjak!
Boek

Tsjak! een greep uit zijn verhalen en gedichten/ Daniil Charms : gekozen en van een nawoord voorzien door De Poezieboys ; vertaling [uit het Russisch]: Yolanda Bloemen e.a. ([2022])

Verzamelde fragmenten uit het werk van de jong gestorven absurdistische Russische schrijver (1905-1942).

Aanwezigheid

Recensie

Verzamelde fragmenten uit het werk van de jong gestorven absurdistische Russische schrijver Daniil Charms (1905-1942). Charms was een opvallende verschijning - excentriek, creatief en tegendraads. Hij overleed, vermoedelijk uitgehongerd, in een psychiatrisch ziekenhuis, maar groeide na zijn dood uit tot een cultschrijver die de lezer confronteert met een wereld waarin de lach en het absurde het opnemen tegen het geweld. Charms lezen, stellen de samenstellers van de bundel, is 'actief niet-begrijpen' en gevrijwaard worden van de plicht tot interpretatie. De fragmenten in 'Tsjak!' zijn in een talige, vervreemdend vrolijke en absurdistische stijl geschreven. Samengesteld en voorzien van een nawoord in stijl door Poezieboys Joep Hendrikx en Jos Nargy. Voor literaire lezers met een voorliefde voor verhalen met een wonderlijke kijk op de werkelijkheid. Daniil Charms (1905-1942) was een Russische schrijver, dichter, toneel- en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789028223295 | 93 pagina's

Titel Tsjak! : een greep uit zijn verhalen en gedichten/ Daniil Charms : gekozen en van een nawoord voorzien door De Poezieboys ; vertaling [uit het Russisch]: Yolanda Bloemen e.a.
Auteur Daniil Charms
Secundaire auteur De Poezieboys ; Yolanda Bloemen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Van Oorschot, [2022]
Overige gegevens 93 pagina's - 15 cm
ISBN 9789028223295
PPN 437257150
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands