De voorhoede
Boek

De voorhoede vrijpostige gesprekken met rolmodellen van kleur over discriminatie en integratie ([2022])/ Boudewijn Geels en Elfanie toe Laer, met een voorwoord van Paul Scheffer

Interviews met vijfentwintig bekende en minder Nederlanders met een migratieachtergrond over hun ervaringen met discriminatie en integratie.

Aanwezigheid

Recensie

Verzamelde interviews met vijfentwintig Nederlanders met een migratieachtergrond over hun ervaringen met discriminatie en integratie. Het debat over deze zaken lijkt steeds verhitter te worden. Dat komt vooral door onwetendheid en angst, zeggen de mensen in dit boek. Ook zij werden geconfronteerd met vooroordelen, maar toch haalden zij de top. Hoe deden ze dat? En is er in Nederland inderdaad sprake van 'systemisch racisme'? De geïnterviewden, waaronder Sylvana Simons, Gerald Roethof en Esmah Lahlah, bieden verfrissende inzichten omtrent integratie, discriminatie en de multiculturele samenleving, waarbij de interviewers de ongemakkelijke vragen niet schuwen. 'De voorhoede' is helder en toegankelijk geschreven. Met fotoportretten in zwart-wit.Boudewijn Geels (1970) en Elfanie toe Laer (1978) schrijven voor Het Financieele Dagblad. De interviews in dit boek werden eerder, sommige in kortere vorm, gepubliceerd in het FD.

Specificaties

Nederlands | 9789462972278 | 252 pagina's

Titel De voorhoede : vrijpostige gesprekken met rolmodellen van kleur over discriminatie en integratie
Auteur Boudewijn Geels
Secundaire auteur Elfanie toe Laer ; Paul Scheffer
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : De Kring, [2022]
Overige gegevens 252 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Interviews zijn eerder gepubliceerd in: Het Financieele Dagblad
ISBN 9789462972278
PPN 435383884
Rubriekscode 313.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Discriminatie; Nederland; Interviews ; Integratie; Nederland; Interviews
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Discriminatie