Dwaalgast in het graan
Boek

Dwaalgast in het graan de steppekiekendief in vier seizoenen ([2022])/ Ben Koks & Elvira Werkman, redactie Immeke Krabbe

Verslag van een onderzoek naar de steppekiekendief en de ontwikkelingen die zorgden voor een veranderende habitat van de roofvogelsoort. Met kleurenfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de steppekiekendief. In 2017 broedde deze roofvogel voor het eerst in Nederland, en ook in Finland, Spanje, Frankrijk en Tsjechië is het een nieuwe broedvogel. Het boek behandelt wat er gebeurd is in de oorspronkelijke broedgebieden van de steppekiekendief in Rusland en Kazachstan. De auteurs beschrijven hun zoektocht naar antwoorden aan de hand van literatuur, archieven, veldwerk en interviews met onderzoekers op drie continenten. In heldere stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kleurenfoto's. Ben Koks (1963) is een Nederlandse ornitholoog, internationaal gerespecteerd kiekendiefonderzoeker en oprichter van Werkgroep Grauwe Kiekendief en Harrier Conservation International. Eerder schreef hij het essay 'Vogels wijzen ons de weg' (2021). Elvira Werkman is schrijver en freelance journalist. Ze schrijft voor alle leeftijden over natuur, cultuurhistorie, kunst en mensenlevens. Eerder publiceerde ze als 'Vogels en de liefde', 'De man op de dijk' en het kinderboek 'Walvissen in de wind'.

Specificaties

Nederlands | 9789050118590 | 288 pagina's

Titel Dwaalgast in het graan : de steppekiekendief in vier seizoenen
Auteur Ben Koks
Secundaire auteur Elvira Werkman ; Immeke Krabbe
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, [2022]
Overige gegevens 288 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 22 cm
ISBN 9789050118590
PPN 435335286
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kiekendieven
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kiekendieven