Gianni Versace retrospective
Boek

Gianni Versace retrospective ([2022])/ Karl von der Ahé & Saskia Lubnow, met bijdragen van Andreas Blühm, Doris Brugger, Fabienne Chiang, Bruno Gianesi ; vertaling [uit het Duits] en redactie Angela M. Bartholomew & Menno Jonker, Tony Langham & Plym Peters (tekstredactie)

Overzicht van het werk van de Italiaanse modeontwerper.

Aanwezigheid

Recensie

Gianni Versace (1946-1997) is een van de bekendste modeontwerpers van de twintigste eeuw. Hij groeide op in de stad Reggio di Calabria, in de zuidelijke streek Calibrië (Italië) en deed ervaring op als freelance ontwerper voor diverse modehuizen. In 1978 lanceerde hij zijn eigen merk. Precies 25 jaar na zijn dood eert het Groninger Museum Versace zijn baanbrekende ontwerpen in een grootse tentoonstelling. Dit kleurige boek dient als een samengestelde presentatie van zijn ontwerpen en laat zien hoe het huidige Versace huis Gianni in zijn merk laat voortleven. Een heus bewaarexemplaar waarin ook voormalig medewerkers hun ervaringen delen. Een impressie van diverse catwalkshows met een terugblik op relevantie ervan voor de mode-industrie. Beeldend geschreven, rijk geïllustreerd, kwalitatief papier en ondersteund met quotes van Versace. Compleet en luxe bewaarexemplaar, inclusief overzicht van Versace's leven (van geboorte tot zijn studie, verhuizingen, banen en modeshows). Geschikt voor iedereen die van mode houdt, geïnteresseerd is in Versace of een spreekbeurt of werkstuk voorbereid.

Specificaties

Nederlands | 9789462585188 | 174 pagina's

Titel Gianni Versace retrospective
Auteur Karl von der Ahé
Secundaire auteur Saskia Lubnow ; Andreas Blühm ; Angela M. Bartholomew
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : WBOOKS, [2022]
Overige gegevens 174 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Uitgave i.s.m. Groninger Museum - Uitgave ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in Groninger Museum, 3.12.2022-7.5.2023
ISBN 9789462585188
PPN 436249871
Rubriekscode 907.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Versace, Gianni; Tentoonstellingscatalogi
PIM Rubriek Uiterlijk
PIM Trefwoord Versace