Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Rotterdam, Delft, Den Haag
Boek

Rotterdam, Delft, Den Haag ([2022])/ Michelin, vertaling [uit het Frans] Anja De Lombaert ; redactie Mélanie Cornière, Sandra Darbé, Renaud Dechamps, Vincent Follet, Serge Guillot, Guylaine Idoux, Irène Lainey, Laurence Ottenheimer, François Sichet, Delphine Storelli, Julie Subtil, Catherine Zerdoun

Recensie

Nieuw deeltje in de reeks 'Groene Reisgids Travel' voor een weekendje Rotterdam/Delft/Den Haag. Na een korte inleiding over aankomen in Rotterdam volgen enkele algemene hoofdstukken: informatie voor het voorbereiden van de reis, praktische informatie (vervoer, uit eten) en een evenementenkalender. Het volgende deel bespreekt de bezienswaardigheden per wijk, van de Coolsingel en het museumpark tot de Kop van Zuid. Kort komen ook Kinderdijk, Den Haag en Delft aan bod. Dat alles wordt gewaardeerd met sterretjes. Daarna krijg je een overzicht van de beste adressen om te overnachten, iets te eten of te drinken, te winkelen of uit te gaan. Ten slotte is er een deel met informatie over de grootste haven ter wereld, de VOC, en de heropbouw na de bombardementen in WO2. Achteraan volgt een index. Op de uitklapbare voorflap de inhoudsopgave en overzichtskaart van de verschillende wijken, op de achterflap een metrokaart en een uitneembaar stadsplan. Overzichtelijke lay-out met een functioneel kleurengebruik, met kaartjes, kaders met achtergrondinformatie en kleurenfoto's. Deze gids geeft adressen van hotels en restaurants met prijsindicatie. Een beknopte, maar handige geactualiseerde gids. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401487078 | 127 pagina's

Titel Rotterdam, Delft, Den Haag
Uniforme titel De groene reisgids Rotterdam weekend Rotterdam Rotterdam weekend Rotterdam, Delft, Den Haag weekend
Instelling Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin
Secundaire auteur Anja De Lombaert ; Mélanie Cornière
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2022]
Overige gegevens 127 pagina's, 1 vouwkaart - illustraties, stadsplan - 16 cm
Annotatie Rugtitel: Rotterdam weekend - Op omslag: Met een uitneembaar stadsplan - Met register - Vertaling van: Rotterdam week-end. - Paris : Michelin. - (Le guide vert)
ISBN 9789401487078
PPN 437186946
Rubriekscode Zuid-Holland ; Rotterdam 986.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rotterdam; Reisgidsen ; 's-Gravenhage ; Delft
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Rotterdam

Relaties/Serie

Groene gids weekend
Boek

Groene gids weekend (2010-...)

vol.
Uitgeleend