Cultuurdingetje hè
Boek

Cultuurdingetje hè hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin. (juli 2022)/ Maaike Thiecke, redactie: Marc Ubbink

Praktische gids voor het veranderen van disfunctionele organisatieculturen, met handreikingen voor het creëren van een meer vitale, inclusieve bedrijfssfeer.

Recensie

Een praktisch boek over organisatieontwikkeling en bedrijfscultuur. Het is niet eenvoudig een disfunctionele organisatiecultuur aan te passen; hij lijkt wel ingebed in de vloerbedekking van het bedrijf. Maar: die kan eruit. Psycholoog Maaike Thiecke biedt een systemisch perspectief op cultuurverandering, met heldere inzichten in verschillende hardnekkige bedrijfsculturen (zoals de angst- en de familiecultuur), welke narigheid helemaal geen 'cultuurdingetje' is en dus ook beter niet zo genoemd kan worden, en welke praktische aanpassingen er voor het grijpen liggen. En vooral: hoe je de droom van een vitale, inclusieve of steeds-betercultuur gerealiseerd krijgt. 'Cultuurdingetje, hè...' is in een directe, aansprekende stijl geschreven en bevat veel anekdotes en concrete tips. Voor managers en bedrijfseigenaren. Maaike Thiecke is psycholoog. Ze adviseerde talloze organisaties over het geheim van cultuurverandering en leidde honderden managers en adviseurs op in 'vloerbedekkinglogica'.

Specificaties

Nederlands | 9789089656148 | 191 pagina's

Titel Cultuurdingetje hè : hoe je de oude organisatiecultuur uit de vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin.
Auteur Maaike Thiecke
Secundaire auteur Marc Ubbink
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave [Culemborg] : Van Duuren Management, juli 2022
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk: juni 2022 - Met literatuuropgave
ISBN 9789089656148
PPN 435379828
Rubriekscode 367.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedrijfscultuur ; Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Bedrijfscultuur