Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht
Boek

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht ([2023])/ Sanne Rooseboom, met illustraties van Mark Janssen

Alle Ministeries van Oplossingen ter wereld komen in Zwitserland samen voor een conferentie. In de nabijgelegen heuvels ligt de Haviksburcht. Het schijnt er te spoken... maar is dat wel zo? Samen de 14-jarige Elin gaan Nina, Alfa, Ruben en Kai op onderzoek uit. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend, grappig en spookachtig verhaal in de serie 'Het Ministerie van Oplossingen*'. Al vijfendertig jaar staat de Haviksburcht leeg. Volgens de buurtbewoners in de Zwitserse heuvels spookt het er. Maar is dat wel zo? Even verderop wordt de Internationale Conferentie voor alle Ministeries van Oplossingen ter wereld gehouden. Daar ontmoeten Nina, Alfa, Ruben, Kai en mevrouw Vis de veertienjarige Elin. Zij neemt de kinderen mee naar de Haviksburcht. Als ze bewijzen dat het er niet spookt, kunnen er weer mensen wonen. Ze gaan op zoek naar een logische verklaring voor alle enge verschijnselen, maar waarom krijgt Nina steeds kippenvel als ze de verlaten burcht binnen gaat? En wat is er aan de hand op de conferentie, waar de volwassenen steeds bozer op elkaar worden? 'Het spook van de Haviksburcht' is soepel en met humor geschreven. Met zwart-witillustraties van Mark Janssen. Voor speurneuzen vanaf ca. 10 jaar. Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789000385065 | 240 pagina's

Titel Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht
Auteur Sanne Rooseboom
Secundaire auteur Mark Janssen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, [2023]
Overige gegevens 240 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Rug vermeldt: 5 - Vervolg op: Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen
ISBN 9789000385065
PPN 437786692
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands