Het dikke ruimteboek
Boek

Het dikke ruimteboek ([2022])/ Christopher Franceschelli/Peski Studio

Opa gaat met zijn kleinkinderen naar het ruimtemuseum om te ontdekken wat er allemaal te zien is aan de sterrenhemel. Klein formaat prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar.

Recensie

Opa bezoekt met zijn twee kleinkinderen het ruimtemuseum. Zij bekijken de sterrenhemel in het planetarium, mogen in de besturingscapsule van een raket zitten en leren over astronauten en hun werk in de ruimte. In deze kleine, dikke uitgave van hardkarton met afgeronde hoeken maken jonge kinderen op leuke, speelse wijze kennis met planeten, sterren en ruimtevaarders. De duidelijke, vereenvoudigde illustraties vertellen het verhaal dat begint in de slaapkamer van de kinderen, waar het jongetje een vallende ster ziet. Levendige scènes zijn helder en kleurrijk afgebeeld. Alle mensen en dieren glimlachen en hebben grote ogen. De stevige pagina's zijn uitgesneden in diverse, speelse vormen en doorkijkjes onthullen een stukje van de vervolgpagina. Soms moet het boek een kwart of halve slag worden gedraaid. Uitklapbare pagina's onthullen o.a. de sterrenhemel, planeten, een opstijgende raket en het ruimtestation ISS. De tekst bestaat uit een enkele zin of een deel ervan. Er komen een paar moeilijke woorden in voor die toegelicht moeten worden. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464291889

Titel Het dikke ruimteboek
Auteur Christopher Franceschelli
Secundaire auteur Harry N. Abrams
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2022]
Overige gegevens 53 ongenummerde pagina's, 5 vouwbladen - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Tekst: Christopher Franceschelli, illustraties: Harry N. Abrams en door David Partington. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Spaceblock. - (c)2022
ISBN 9789464291889
PPN 437488594
Thematrefwoord Heelal ; Ruimtevaart ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands