Bekkie en Kiwi en de geheime tekens!
Boek

Bekkie en Kiwi en de geheime tekens! (oktober 2022)/ tekst, illustraties en muziek Trees Verburg-König

In dit prentenboek gaan Bekkie en Kiwi samen op avontuur wanneer ze in een grot vreemde tekens ontdekken. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bekkie, een vogelbekdier, wordt door zijn vriend Kiwi, een kiwi vogel, wakker gemaakt om samen op avontuur te gaan. Kiwi heeft een spannende ontdekking gedaan: een grot met allemaal gekke tekens. Samen gaan de vrienden de grot in om dit fenomeen te onderzoeken. Gaandeweg ontdekken ze tekeningen van kangoeroes en zichzelf. Ze ontdekken, dat die tekens staan voor allerlei geluiden, die ze ook gaan maken. Zo ontdekken ze dat de grootste schat die er bestaat samen muziek maken is. In dit interactieve prentenboek worden kinderen gestimuleerd met het verhaal mee te doen, de geluiden mee te maken en via QR-codes kunnen er bijpassende liedjes geluisterd worden. Dit boek is ondergebracht bij stichting Oscar, waar ook een bijpassend kleurboek en theatervoorstelling te vinden zijn. Zo wordt de beleving nog completer. Een mooie combinatie van verhaal en informatie waarbij kinderen ook actief gestimuleerd worden mee te doen. Een waardevolle aanvulling op de collectie. Achterin het boek wordt er wat meer achtergrond gegeven aan de duidelijk Australische en Nieuw-Zeelandse invloeden in het boek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082250930

Titel Bekkie en Kiwi en de geheime tekens!
Auteur Trees Verburg-König
Instelling /Stichting Oscar, Heerlen
Type materiaal Boek
Uitgave Heerlen : Stichting Oscar, oktober 2022
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Op omslag: voorleesboek met meezingliedjes. - Titelpagina vermeldt: De liedjes uit dit prentenboek zijn gratis te downloaden via www.stichting-oscar.nl/muziek
ISBN 9789082250930
PPN 437024903
Thematrefwoord Australië ; Nieuw-Zeeland ; Vogelbekdieren ; Kiwi's (vogel) ; Muziek
Taal Nederlands